Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2006

Καλώς ήρθατε στον δικτυακό μας τόπο...

Αγαπητοί Φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο δικτυακό τόπο της πρώτης συστηματικής προσπάθειας της νέας νομαρχιακής αρχής της Μαγνησίας για διαβούλευση με τους πολίτες, προκειμένου να προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση έργου εγκατάστασης συστήματος δωρεάν παροχής ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω ασυρμάτου δικτύου το οποίο θα εγκαταστήσει η ΝΑΜ με τη συμμετοχή των δήμων Βόλου, Νέας Ιωνίας, Πορταριάς, Ιωλκού, Μακρινίτσας, Σκιάθου και Σκοπέλου.

Το παραπάνω εγχείρημα και ο τρόπος διαχείρισης της υλοποίησής του μέσα από κοινωνική διαβούλευση, θέλει να δώσει το στίγμα της νέας διοίκησης του νομού μας, που διέπεται από τις αρχές της ανοικτής και φιλικής διοίκησης και η οποία είναι απολύτως προσανατολισμένη στην δημιουργία μίας διαφανούς σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ Νομαρχίας και Πολίτη. Στο πλαίσιο αυτό, με την παρούσα πρωτοβουλία προσπαθούμε, στήνοντας τη ραχοκοκαλιά για τις νέες υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τις οποίες σκοπεύει να εγκαταστήσει η ΝΑΜ, να παράσχουμε κοινωνική διευκόλυνση οικονομικού και όχι μόνο, χαρακτήρα, η οποία «ανακουφίζει» κατά το δυνατόν τον προϋπολογισμό τόσο του κάθε ενός νοικοκυριού όσο και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του νομού μας και συμβάλλει θετικά και άμεσα στη διάχυση της γνώσης στη νεολαία του νομού μας, σπουδάζουσας και μη.

Θεωρούμε ότι, τόσο αυτή η πρωτοβουλία όσο και όλες οι πρωτοβουλίες μας στο μέλλον, που αφορούν σε καινοτόμες δράσεις και στα θέματα των νέων τεχνολογιών, μπορούν να προχωρήσουν με βάση τις ανάγκες των πολιτών και όχι τις ανάγκες που εμείς πιστεύουμε ότι έχουν οι πολίτες.

Ακολουθούν επιστολές οι οποίες έχουν σταλεί:

α) σε όλους τους κοινωνικούς και άλλους φορείς, οι οποίοι πιστεύουμε ότι πρέπει να έχουν λόγο για την υλοποίηση του παρόντος έργου, χωρίς με αυτόν τον τρόπο να αποκλείεται κανείς, έστω και αν δεν συμπεριλαμβάνεται στον πίνακα, αφού υπάρχει η δυνατότητα έκφρασης άποψης από οποιονδήποτε, ακόμη και απλό πολίτη, η οποία θα ληφθεί υπόψη κατά την τελική διαμόρφωση της πρόσκλησης για την εγκατάσταση και λειτουργία του δικτύου και

β) σε όλους τους οργανισμούς, οποιασδήποτε νομικής μορφής και εταιρείες, που πιστεύουμε ότι θα μπορούσαν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την υλοποίηση του παρόντος έργου. Κατόπιν θα βρείτε ένα περιγραφικό του έργου κείμενο και δέκα (10) ερωτήσεις, οι οποίες πιστεύουμε ότι μπορούν να βοηθήσουν στη διεξαγωγή της διαβούλευσής μας με στόχο την τελική εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος δωρεάν παροχής ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω ασυρμάτου δικτύου στη ΝΑΜ.

Στη συνέχεια θα βρείτε κείμενα θεωρητικού περιεχομένου, με τα οποία προσεγγίζονται οι έννοιες της κοινωνικής διαβούλευσης και της ευρυζωνικότητας, τα οποία αποσκοπούν σε μια γενική πληροφόρηση των πολιτών που θα επισκεφθούν αυτόν τον δικτυακό τόπο και θα θελήσουν, ή όχι, να διαβουλευθούν μαζί μας για το στόχο που έχουμε θέσει.

Τέλος θα βρείτε μία σειρά από links, με τα οποία πιστεύουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε στην κατεύθυνση μιας συστηματικής πληροφόρησης των πολιτών για τα παραπάνω θέματα. Ευχόμαστε να περάσετε εποικοδομητικά και με ενδιαφέρον το χρόνο σας στον παρόντα δικτυακό τόπο.

Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε και να υιοθετήσουμε υποδείξεις σας,


Ο Νομάρχης Μαγνησίας

Απόστολος Παπατόλιας

1 σχόλιο:

Ψοφcat είπε...

Γεία σου δήμαρχε! Τι πονηρό χαμογελάκι είναι αυτό;